Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up)
19 Nis 2024 18:22:58

Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up)

Karacan Akademi 19 Nis 2024 18:22:58 saatinde bakmış olduğunuz Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) kursu için 15 yılı aşkın tecrübesiyle sizlere en kalite eğitim hizmetini vermeye devam ediyor.
Antalya Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) kursu ile hem özgün eğitim hem de Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) uzaktan eğitim şansı yakalayacaksınız. Sizinle iletişime geçmemiz için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli. Kurs denilince akla ilk gelen kurum Karacan Akademi sizler için Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) kursu ücreti, Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) kuru ücreti ne kadar?, Profesyonel Makyaj Kursu (Make Up) kursu veren dersaneler gibi sorularınız için en iyi cevap niteliğindedir.

                             GECE VE GÜNDÜZ MAKYAJI

1.MAKYAJ

Kisinin istegi dogrultusunda kozmetik ürünler yardimiyla (yüz, dudak, göz ve burun sekli dikkate alinarak) kusurlu bölümlerinin kapatilip yüzün güzel bölümlerinin ön plana çikarildigi uygulamaya makyaj denir.

Makyajda amaç;

·        Yüzdeki kusurlari kapatmak,

·        Güzel yanlari ortaya çikarmak,

·        Degisiklik yaratmak,

·        Bakimli ve güzel görünmektir.

1.1.MAKYAJIN TARIHÇESI

Makyaj günümüzde sosyal yasamin bir parçasidir, bireyin kendini ifade etmesinin ilk adimidir. Tarihin ilk dönemlerinden itibaren insanin var oldugu her yerde, hayatin her asamasinda yer almistir.

Vahsi hayvanlara karsi yüzü çamurla boyayarak kamufle etmek gibi uygulamalar da makyaj teknikleri içinde degerlendirilebilir. Insanlar binlerce yildir deger yargilari kapsaminda “güzel” kavrami ugruna acilara katlanarak, ömür boyu sakat kalma ve hatta zehirlenerek ölmelere bile yol açan yöntemler kullandilar. Binlerce yil önce Misir’da uygulanmis olan çamur ve süt banyolari, gelismis birçok ülkenin sanayilerinde kozmetik sektöründe uygulanmaya devam etmektedir. Sampuanlar, dis macunlari, sabunlar yaninda parfüm ve deodorantlar, kremler ve güzellesmek için kullanilan kozmetikler her geçen gün sayilari artan yeni teknolojilerle hayata geçirilmektedir.                                  

1.2. MAKYAJIN TEMEL PRENSIPLERI

·        Yas ve yüz seklinin belirlenmesi

·        Ortamina göre makyaj uygulanmasi

·        Abartidan uzak olmasi

·        Temiz cilde makyaj uygulamasi yapilmasi

·        Kaliteli makyaj malzemeleri kullanilmasi

·        Makyaj uygulamasi islem basamaklarinin sirasiyla uygulanmasi

·        Moda renkler yerine kisiye yakisan renklerin tercih edilmesi makyaj uygulamasinda uyulmasi gereken prensiplerdir.

 

2.CILT RENGININ BELIRLENMESI

Yaklasik on bes adet cilt derinligi seviyesi vardir. Derinlik, cildinizin açiklik ve koyulugudur. Birinci seviye, çok solgun porselen ten seviyesi; on besinci seviye ise çok koyu siyah ten rengini belirtir. Fondöten seçimi yapilirken dikkate alinmasi gereken iki faktör vardir: Birinci faktör, fondöten cildinizin derinlik seviyesine yani cildinizin açiklik ve koyuluguna uygun olmalidir. Ikinci faktör ise fondöten cildinizin tonu ile uyumlu olmalidir.

Birçok kadin sicak tonlara sahiptir. Sicak tonda bir cilt daha canli ve genç görünür. Çok az kadin soguk ten rengine sahiptir. Bu tip kadinlar; koyu saçlara, soluk bir cilde ve açik renk gözlere sahiptir. Cilt derinlik seviyenizi belirleyebilmek için serit testi uygulayabilirsiniz.

3.FONDÖTEN SEÇIMI

·        Dogru fondöten seçmek için en iyi yol serit testi yapmaktir.

·        Serit testini her zaman dogal isikta uygulayiniz.

·        Uygulamada üç farkli fondöten rengi seçiniz.

·        Fondöten rengini seçerken boyun kismi ile uyumlu olanini seçiniz.

 

Açik ten rengine sahipseniz serit testini boynunuzdan çenenize dogru yapiniz. Çenenizden boynunuza dogru üç farkli renkte fondöten seridi uygulayiniz. Cilt yaginin fondöten rengini degistirmeye baslayip baslamadigini görmek için birkaç dakika bekleyiniz. Boynunuzda ten renginize en yakin olan rengi seçiniz. Bronz ve siyah cilt rengine sahip kadinlar serit testini yanak bölgesinden çene bölgesine uygulamalidir. Siyah cilt üzerinde yüzde renk farkliliklari olabileceginden yanak bölgesinde fondöteni uygulamak daha saglikli sonuç verecektir. Cilt yaglarinin renk pigmentlerini degistirip degistirmedigini görmek için birkaç dakika beklemek gerekir.

Yanakta ten rengine en yakin olan fondöten rengini seçiniz. Pembe bir yüze sürülen fondöten, kirmiziya dönüsebilir. Hafif pembe renk içeren fondötenler ve pudralar cildi yaslandirir ve yapay bir görünüm kazandirir. Fondöten ile yüzü renklendirmek yerine bu islemi allikla yapmak daha dogru olur. Sari fondötenler çatlak kilcal damarlar ve kirmiziliklar gibi sorunlari gizler.

4.YÜZÜN SEKILLENDIRILMESI

Dolgun bir yüze sahip birçok kadin, yüzlerinin daha ince görünmesini ister. Bunun en etkili yolu, yüzü fondöten ve pudra ile sekillendirmektir. Bu ürünler, yüzün daha oval görünmesine yardimci olur.

·        Ilk renk, ten rengine tam olarak uymalidir. Bu uygulayacaginiz gerçek fondöten rengidir.

·        Ikinci renk, isik rengidir; ilk renkten bir seviye daha açik bir renk olmalidir.

·        Üçüncü renk, gölge rengidir; ilk renkten bir seviye daha koyu olmalidir. Üç ton arasinda dikkat çekici bir farklilik olmamalidir.

Tüm yüzünüze gerçek fondöten rengini uygulayiniz. Ovalin en genis yeri göz çukurlarinin oldugu kisimdir. Ovalin yüksekligi ve uzunlugu ise alninizin tepesinden çenenizin ucuna kadar olan mesafedir. Alniniza, göz altiniza, elmacik kemiginin üstüne ve çenenin ucuna ikinci veya isik fondöten rengini uygulayiniz. Isik verdiginiz bu noktalar gözün ilk odaklanacagi yerler olacaktir. Son olarak ovalin dis kenarlarina, sakaklar, saç çizgisi ve yanaklarinizin yanlarini kapsayacak sekilde gölge fondöteninizi veya en koyu renginizi uygulayiniz. Dis bölgeleri koyulastirip görsel olarak bu bölgelerin arka plana itilmesi, yüzün daha dar ve oval görünmesini saglar. Açik renk bir cilde “gölge”, bronz ya da siyah cilde ise “isik” uygulayiniz.

Pürüzsüz bir görünümü ise üç farkli tonda pudra ile elde edebilirsiniz. Gerçek fondöten renginize uygun bir pudra, yüzünüze verdiginiz isik rengi ile uygun bir pudra ve gölge renginize uyumlu bir pudra ile daha oval bir görünüm veren etki yaratabilirsiz.

 

5. DOGAL GÜZELLIK MAKYAJINDA KULLANILAN KOZMETIKLER

5.1.FONDÖTENLER

Fondöten en önemli makyaj malzemesidir. Cildi kusursuz ve dogal göstererek saglikli bir görüntü verir. Kusurlari ve lekeleri örter, ciltteki ton farkliliklarini ortadan kaldirir.

Fondöten ve pudra, makyajin en temel kozmetik ürünleridir.

Fondötenler dört gruba ayrilir:

·        Kati fondötenler

·        Sivi fondötenler

·        Krem fondötenler

·        Pudra ile sikistirilmis fondötenler

 

Fondötenler islak süngerle, firçayla, hava tabancasiyla (air-brush) veya parmaklarla uygulanir. Pudra ile sikistirilmis olanlarin üzerine ayrica pudra uygulamak gerekmez ancak diger fondöten türlerinin üzerine pudra pufu ile seffaf pudra tatbik edilerek sabitlenmesi saglanir ve parlamasi engellenmis olur.

6.2.PUDRALAR

Pudralar makyajin dayanikliligini artirir. Pudra, makyajin yüzümüzde tüm gün durmasini saglar. Cildin parlakligini kontrol etmek için dogal yaglari emer, cildin pürüzsüz ve dogal görünmesine yardimci olur. Temiz ve nemlendirilmis bir firçayla pudrayi

uygularsaniz dogal ve makyajsiz bir görünüm elde edersiniz. Yagli ciltler için pudra uygulamak fazla yagi emdigi için gereklidir.

Sikistirilmis ve sikistirilmamis pudralar olmak üzere iki tip pudra bulunmaktadir. Sikistirilmis pudralar, yagli ciltler için daha uygundur. Makyaj sonrasi için en çok transparan pudra kullanilmaktadir. Pudra, fondötenden sonra kullanilmaktadir. Dogal görünümlü bir makyajda ise fondöten uygulamadan sadece pudra kullanilmaktadir.

 

 

 

6.3.RIMELLER

Genellikle üç farkli özellikte rimel bulunmaktadir.

·        Kalinlastirici rimel: Her bir kirpige hacim kazandiran daha kalin ve dolgun

görünmesini saglayan partiküllerle kaplidir.

·        Uzunlastirici rimel: Kirpiklerin yalnizca ucuna yapisan ve kirpikleri daha uzun

gösteren polimerler içerir.

·        Belirginlestirici rimel: Her bir kirpigi tek tek kaplayarak birbirinden ayri ve daha belirgin görünmesini saglar. Rimel uygulamasinin amaci kirpikleri belirginlestirmek, gözleri ön plana çikarmaktir. Makyajin tamamlanmasi için mutlaka rimel uygulanmalidir. Bazen sadece rimel uygulamak

bile tek basina yeterli olur.

Rimeli dogru biçimde sürerek kirpiklerinizin daha uzun ve kalin görünmesini saglamis olursunuz. Dogru rimel ve firça türünü seçmek yaratmak istedigimiz görüntü için çok önemlidir. Kirpikler çok düz ise mutlaka rimel sürmeden önce kirpik kivirici ile

sekillendirmek gerekir.

6.4.GÖZ KALEMLERI

Göz kalemleri dört temel sekilde bulunmaktadir.

·        Sivi göz kalemi: Ince uçlu bir firça yardimiyla kirpik diplerine uygulanir. En kalici olan göz kalemidir. Ayrica keçeli ve sünger uçlu olanlari da vardir. Sivi göz kalemi sadece üst kirpiklere uygulanmalidir.

·        Pasta göz kalemi: Nemli bir firça ile uygulanan sikistirilmis pudra benzeri bir üründür. Sivi göz kalemine benzer bir etki yaratir ve kalicidir.

·        Krem göz kalemi: Kavanoz hâlinde bulunur ve islak firça yardimiyla uygulanir.

·        Kalem seklinde göz kalemleri: En çok tercih edilen göz kalemidir çünkü kontrolü çok daha kolaydir. Degisik yapida olanlari vardir. Bazilari yumusak bazilari ise daha serttir.

 

6.5.GÖZ FARI

Göz farlari doku ve görünümlerine göre dört sekilde bulunur.

·        Toz farlar: Sikistirilmis veya sikistirilmamis hâlde bulanabilir. Mat, parlak ve sedefli birçok çesidi bulunur. Toz farlarin kullanimi kolaydir, çok çesitli renk seçeneklerine sahiptir

·        Krem farlar: Mat ve parlak olmak üzere iki tiptir. Göz kapagina kolaylikla uygulanabilir. Birçok krem far, göz kapaginda kat ve burusukluk yapabilir.

·         Sivi farlar: Genellikle parlak metalik bir renge sahiptir. Kullanimi en zor olan farlardir. Sivi farlar renk yogunlugu saglamak için kirpik çizgisine çok yakin sürülür.

·        Kalem farlar: Göz çevresinde kullanimi çok rahattir. Sürdükten sonra istenilen etkiyi yaratmak için parmak yardimiyla veya firçayla kolaylikla dagitilabilir.

6.6.EYELINER

Piyasada likit, jel ve su bazli (cake) eyeliner olmak üzere birçok çesidi bulunmaktadir. Profesyonel makyaj sanatçilari genellikle cake ve jel eyelineri tercih etmektedir. Cake ve jel eyeliner firçasi ile birlikte uygulanir. Çogu makyaj uygulamalarinda cake ve jel eyeliner koyu renk farlarin yerini kullanilmaktadir. Piyasada birçok renk çesidi bulunmaktadir.

6.7.ALLIK

·        Toz allik: Pudra, baz içine renk pigmentleri katilarak elde edilir. Kontrolü ve kullanimi kolaydir. Toz allik çok genis renk yelpazesine sahiptir. Toz allik yagli ciltler için en uygun olanidir.

·        Krem allik: Krem, baz içine renk pigmentleri katilarak elde edilir. Yüze isilti ve dogal bir pirilti veren taze bir görüntüsü vardir. Cildiniz yagli ve iri gözenekli ise krem allik kullanim için uygun degildir.

·        Jel allik: Makyajsiz cilde kolaylikla uygulanarak isiltili bir görünüm yaratir. Kalicidir, kullanimi kolaydir ve dogal görünür. Pudradan önce uygulanmasi gerekir.

·        Sivi allik: Cildi boyayan bir sividir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Suya karsi dayaniklidir. Bir sünger yardimiyla yedirilerek uygulanir.

6.8.RUJLAR

·        Mat ruj: Kesinlikle hiçbir sekilde parlaklik içermez. Yogun bir rujdur, kalicidir. Koyu renk tonlari vardir.

·        Krem ruj: Dudaklara islak fakat parlak olmayan bir görünüm verir. Krem rujlarin kullanimi oldukça kolaydir.

·        Buzlu ruj: Soluk ve metalik bir görünüm verir. Tek renk parlaklik verdigi için dudaklari tek parça hâlinde gösterebilir.

·        Seffaf ruj: Jelle karistirilmis pigmentlerden olustugu için parlak bir görünüm verir. Ruj üstüne veya yalniz da uygulanabilir.

·        Dudak kalemi: Dudaklarinizi belirginlestirmek için kullanacabileceginiz bir kalemdir. Dudak seklini düzeltmeye ve rujun kirisikliklara dolmasina engel olur. Dudak kalemi rujun dudaklarda daha uzun süre kalmasini saglar.

MAKYAJDA RENK BILGISI

Isigin cisimlere çarptiktan sonra yansiyarak, görme duyumuzla biraktigi etkiye renk denir. Günesli bir günde renklerin daha parlak ve canli olmalari kapali bir havada ise renklerin parlakligini kaybetmeleri ve olduklarindan daha koyu görünmeleri rengin isiga bagli oldugunu gösterir. Isik olmadigi zaman her sey sekil ve renk olarak karanlikta kaybolur.

Dogada bulunan tüm renkler ana renklerden dogar. Ana renkler arasinda siyah ve beyaz yoktur. Bir cisim günes isiginda depo olmus renkleri yansitmayi tutuyorsa, siyah eger tümünü yansitiyorsa, beyaz olarak görünür. Bir renge siyah ve beyaz katilirsa o rengin koyu veya açik tonu elde edilir. Bir renge siyah katip koyultmaya, beyaz katip açmaya ton sür ton denir.

Ana ve Yardimci Renkler

Renk Çemberi

Mavi, sari, kirmizi renklerden olusur. Bu renkleri karisimindan da tamamlayici renkler olusur. Yesil, turuncu ve mor yardimci renklerdir dogada bulunan tüm renkler ana renklerden dogar. Ana rengin karisimindan yapilan yardimci renk karisima girmeyen üçüncü rengin tamamlayicisidir. Örnegin, sari ile kirmizinin karisimindan dogan turuncu karisima girmeyen üçüncü ana renk olan mavinin tamamlayicisidir.

Makyajda Tamamlayici Rengin Özelligi ve Görevleri

1.     Tamamlayici renkler karistirilmayip yan yana konulursa birbirinin degerini arttirir. Renklerin bu tür görünüslerine konstras (zit renkler) denir. Yesil ile kirmizi – sari ile mor – mavi ile turuncu yan yana gelince daha parlak ve canli görünürler.

2.     Birbirini tamamlayan renklerden biri digerine çok az katilirsa, o renkler parlakligini kaybeder.

3.     Birbirini tamamlayan iki renk esit ölçüde karistirilirsa iki renkte kendi özelligini kaybeder ve gri tonlari ortaya çikar. Renkler siddetine ve insan üzerindeki etkilerine göre ikiye ayrilir :

·        Sicak renkler : Aydinlik ve isikli renklerdir. Bu grup renkler kirmizi sari ve turuncudur. Ayrica sicak renklerin karistirdigi ve isittigi renkler vardir. Kahve rengi içinde yer alan kirmizi ve sari degerler yesilin içindeki sari bu iki rengin sicak renklere yakinlastirir. Sicak renkler nese canlilik ve hareket demektir.

·        Soguk renkler : Donuk gölgeli renklerdir yesil mavi ve mor soguk renkler geri planda yer alir.

Örnegin : Gökyüzü mavidir. Bitkilerin yesili ise bu maviligin önünde yer alir. Soguk renkler rahatlik durgunluk dinlence telkin eden renklerdir. Özetle her renk üç ana rengin karisimi ile olusur. Bu nedenle zengin tonlar elde edilir.

Ana renkler : sari kirmizi mavi

Ara renkler : turuncu mor yesil

Soguk renkler : yesil mavi mor

Zit renkler : sari mor kirmizi yesil turuncu mavi

Doldurma renkler : siyah beyaz kahverengi gri bej lacivert lame dore ve bakir

Sicak doldurma renkler : Kahverengi bakir altin

Soguk doldurma renkler : Gri beyaz gümüs violet

7.DOGAL MAKYAJDA KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER

·        Spatula ve makyaj paleti: Spatula çesitli kozmetik ürünleri el degmeden alabilmek için kullanilan ince tahta veya plastikten yapilmis çubuktur.

·        Pamuk: Makyaj isleminde kullanilan araç gereçleri dezenfektanla silme, makyajda fazlalik veya hata varsa temizleme vb. islerde kullanilir.

·        Peçete: Tek kullanimlik, dokulu, yumusak mendil biçiminde, kutu içerisinde bulunan kâgittir. Temizlenmis yüzü kurulama, fazla makyaji hafifletme gibi far, ruj maskara, pudra vb. makyaj uygulamalari esnasinda kullanilir.

·        Makyaj firçalari: Makyaj uygulamasinda kullanilmak üzere hazirlanmis farkli firçalar bulunmaktadir. Firçalarin uzun ömürlü, dayanikli ve saglikli olmasi için samur killari olan firçalar tercih edilmelidir.

·        Pudra ponponu: Avuç içi büyüklügünde, kadifemsi yapidadir. Ince pudralari yüze esit bir sekilde yaymak için kullanilan makyaj süngeridir.

·        Az gözenekli minik üçgen sünger: Göz alti kapaticisini yaymak ve fondöteni yüze yedirerek gölgeler yapabilmek için kullanilan üçgen seklinde aparattir.

·        Fondöten yaymak için sünger: Bu sünger önce islatilir ve bir kâgit mendile içindeki suyun fazlasi alinarak nemli hâle getirilir. Fondöten, bu süngerle cilde küçük darbeler ve silme hareketleriyle yayilir.

·        Sünger aplikatör: Gözde gölge yapmak ve far uygulamak için kullanilan küçük, sapli, yuvarlak ve oval sekilde bulunan süngerlerdir.

·        Saç bandi: Tek kullanimlik hazir hâlde bulundugu gibi kisiye özel çok kullanimlik saç bantlari da mevcuttur. Makyaj uygulamasi yapilan kisinin saçlarini toplamak amaciyla kullanilir.

·        Havlu: Temizleme isleminden sonra yüzü kurulamak amaciyla kullanilan pamuklu ya da kâgit gereçlerdir. Hijyen acisindan kâgit havlu tercih edilmelidir.

·        Önlük: Makyaj uygulanan kisinin kiyafetini korumak amaciyla tek kullanimlik kâgit önlük ya da kumas önlükler kullanilir. Önlükler arkadan bagcikli, çitçitli ya da yapiskanlidir.

·        Takma kirpik ve yapistiricisi: Tek serit ve tek olmak üzere piyasada birçok model ve renkte takma kirpik bulunmaktadir.

 

8. MAKYAJI UYGULAMA

8.1.FONDÖTEN UYGULAMA

·        Cilt tipine ve rengine uygun fondöten seçilerek ise baslanir.

·        Süngerle uygulama yapmak en saglikli olanidir.

·        Uygulamaya yüzün merkezinden baslanir, alin ve yanaklara nokta seklinde fondöten sürmek daha sonra disa dogru yaymak gerekir.

·        Dogal bir görünüm elde etmek için yüze ince bir tabaka fondöten sürmek en uygunudur.

·        Fondöten rujun kaliciligini arttirdigi için dudaklara da uygulanabilir.

8.2.GÖZ MAKYAJI UYGULAMA

·        Göz makyaji uygularken isik, ara ton ve gölge olarak üç renk far seçilmelidir.

·        Göz sekline uygun olarak bu üç tonun uygulanacagi alan belirlenir.

·        Yumusak ve ten rengi tonlar daha dogal bir görünüm verir.

·        Ara ton en önemli tondur. Ara ton olarak mat bir renk dogal bir görünüm verir.

·        Seçtiginiz ara tonu göz kapaginin tamamina uygulayiniz.

·         Ara ton ile isik tonu birbirine iyice karistiriniz.

·        Uygulamaya göz kapaginin dis kösesinden baslayiniz.

·        Gölge ton en koyu renktir ve mat bir renk tercih edilmelidir.

·        Göz kapaginin dis kismina sürünüz.

·        Göz kalemini gözün dis kismindan baslayarak içe dogru sürünüz.

·         Kirpiklerinize uygun rimeli seçerek uygulayiniz.

8.3.ALLIK UYGULAMA

·        Uygun renk alligi seçerek elmacik kemiklerinin üzerine uygulayiniz.

·        Alligin lekeli bir görünüm olusturmamasi için uygun allik firçasi seçiniz.

·        Krem alligi fondötenden sonra uygulayiniz.

·        Pudra alligi yanaga esit bir sekilde dagitiniz.

·        Yüze gölge vermek veya sekillendirmek için allik kullanmayiniz.

8.4.RUJ UYGULAMA

·        Önce dudaklara nemlendirici uygulayiniz.

·        Rujun kalici olmasi için bir kat pudra geçiniz.

·        Dudaklari sekillendirmek ya da kusur varsa düzeltmek için dudak kalemi uygulayiniz.

·        Dudak kalemi ruju daha kalici hâle getirir.

·         Ruju uyguladiktan sonra dudaklarin ortasina isik vermek için kapatici uygulayiniz.

·         Bu uygulama dudaklarin daha dolgun görünmesini saglar.

·        Seçtiginiz pariltili ruju bir firça yardimiyla uygulayiniz.

ÖNEMLI NOTLAR :

Makyaja baslamadan önce kisilerin mutlaka kas ve kirpiklerine bakilarak daha sonra yüz seklini belirlemeye dikkat edilmelidir. Çikmis olan kaslar toparlandiktan sonra, makyaj kalintisi var olan kirpikler mutlaka temizlenmelidir.

Makyaj öncesi nemlendiriciler sürülerek yüzü makyaja hazirlamak önemli bir husustur; bizi daha profesyonel göstererek kisilerin de kendini daha iyi hissetmesini saglarsiniz.

Kullanilan ürünlerin kalitesi makyaj için ciddi önem tasir; özellikle gelin makyajinizin daha tutucu ve temiz durmasini istiyorsaniz kullandiginiz fondötene önemli bir yer vermelisiniz.

Makyaj yapmaya en önce gözlerden baslayiniz; yapilan bugu ve far uygulamasindan dolayi göz altina düsen renkler fondöteninizin rengini degistirebilir. Düsen tozlari temizlendikten sonra, fondöten uygulamasina baslayabilirsiniz.

Kirpikte tekli olanlari tercih etmeniz isinizi uzatabilir ancak sizi asla yari yolda birakmaz. Kisiler yaptiginiz makyajdan çok memnun kalarak, daha sonraki uygulamada sizi tercih edeceklerdir.

Gece ve gündüz makyajindaki en önemli detay; gece makyajinin gündüz makyajindan daha belirgin olmasidir. Gece yapilan makyajlarda, kisilerin dudak veya göz makyaji her zaman daha koyu olmasidir. Gündüz makyajinda daha açik tonlar kullanilirken, gece makyajinda daha koyu tonlar tercih edilmelidir.

Yapilan her makyajin daha profesyonel durmasi adina, göz veya dudaklar ön planda durmalidir; eger koyu ton da yapilan bir makyaj tercih edilmis ise, daha açik tonlarda ruj kullanilmasi kisinin o makyaj da kendisini daha iyi hissetmesini saglayacaktir. Gece makyaji yapiyorsak ve siyah tonlarini fazlaca kullandiysak mutlaka müsterimize kirpik önerisinde bulunulmalidir; kirpik makyaji daha detayli olmasini saglayarak bakislara daha çok anlam katmaktadir.

Makyaj da en önemli püf noktasi isiktir. Çalistiginiz ortamin isigi asla sari isikta olmamali tercihen beyaz isik kullanilmalidir. Böylelikle yapilan makyaj daha detayli inceleyebilirsiniz.

Allik mutlaka tekrar tekrar ögrenilmesi gereken bir husustur. Sürülen nokta çok önemlidir. Makyaj yaptiginiz kisiyi yaslandirabilir veya dogru yere sürüldügünde genç gösterebilirsiniz.

Gelin makyaji diye bir baslik açmamamin sebebi, uygulama esnasinda bu konuya yönelik çalisma yapacagimiz içindir

Bilgi için Formu Doldurmanız Yeterli

Çağrı merkezimiz 24 saat içinde size geri dönüş sağlayacaktır.


Hayalleriniz Yarım Kalmasın... Antalya DGS Kursu Başlıyor

Hayalleriniz Yarım Kalmasın... Antalya DGS Kursu Başlıyor

256 Saat ders, Ücretsiz Etüt, Zengin Kaynak İmkanı, Ücretsiz Uzaktan Eğitim Desteği

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

Nis 19,2024 18:22:58
SPK-Düzey-1

SPK-Düzey-1

Antalya Karacan Akademi SPL Sinavina hazirlik kurslari basliyor

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

Nis 17,2024 18:22:58

Eğİtİm Arama

Etkinlik Takvimi

Kurs3-4 Aralik Meb Onayli Bilgisayar Isletmenlik Sinavi

Karacan Akademi Kurs Duyurusu hakkında [...]

Ara 04,2016

KursKPSS COĞRAFYA CANLI DERS

Karacan Akademi Kurs Duyurusu hakkında [...]

Nis 29,2016

KursKPSS MATEMATİK CANLI DERS

Karacan Akademi Kurs Duyurusu hakkında [...]

Nis 16,2016

Hakkımızda

Karacan Akademi eğitim kurumları olarak bünyemizde bulundurduğumuz tüm kurs ve mesleki eğitimleri uzman eğitmen kadromuz ve 15 yılı aşkın eğitim tecrübemiz ile sizlere sunuyoruz.

En kaliteli eğitimi en kaliteli eğitim kurumundan alın. Karacan Akademi

Sosya Medya

Kurslar Hakkında

Antalya kurs, Burdur kurs, Isparta kurs gibi birçok ilde hizmet veren Karacan Akademi sizlere açıköğretim kursu,iş güvenliği uzmanlığı kursu, kpss kursu, ingilizce kursu, ales kursu, yds kursu, dgs kursu gibi birçok kursun yanı sıra, microsoft sertifikalı eğitmenler ile bilgisayar kursu, yazılım kursu, grafik kursu gibi birçok eğitim alanında antalya iş ilanları hizmet vermektedir.

Kurs denildiğinde aklınıza ilk gelen kurum 15 yılı aşkın süredir Karacan Akademi oldu. 2015 yılında yapmış olduğumuz köklü değişikliklerle artık sizlere daha kaliteli eğitimi daha profesyonel eğitmenlerle sunacağız. Gerek üniversite öğretmenleri gerek akademik kariyer yapmış eğitmenler ile tüm yıl boyunca en iyi seviyeleri yakalayacaksınız.

Karacan Akademi

Başarı Hikayeleri