BAZLAMA YAPIMI
BAZLAMA YAPIMI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN :
GIDA TEKNOLOJİSİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ :
MESLEK ELEMANI TANIMI Mayalı hamurla, imalatta kullanılan araç ve gereçleri usulüne uygun kullanabilen, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun, istenilen görüntü ve lezzette bazlama yapabilen ve bu sektörde yapabilen kişidir.
GİRİŞ KOŞULLARI 1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. 2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.
İSTİHDAM ALANLARI Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, bazlamacılık sektöründe çalışabilen kişidir.
EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI 1. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilmektedir, 2. Programın uygulanabilmesi için yiyecek içecek standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.
BELGELENDİRME Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. • Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. • Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
EĞİTİM SÜRESİ 1. Meslek programının toplam eğitim süresi 360/200 saat olarak planlanmıştır. 2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.
EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİ Sertifika programında yer alan modüllerde öngörülen eğitim- öğretim uygulamaları yapılır.